To Ocean Viking, το σκάφος ανθρωπιστικών διασώσεων της SOS Méditerranée, διέσωσε 41 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα ξύλινο πλεούμενο που έβαζε νερά, ανέφερε η ΜΚΟ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Ανάμεσα στους διασωθέντες στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας είναι τρεις γυναίκες και τρεις ασυνόδευτοι ανήλικοι, διευκρίνισε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Μασσαλία (νότια Γαλλία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες πάνω στο ανθρωπιστικό σκάφος που έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ, σε σύμπραξη με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), “ανέκτησαν [επίσης] τέσσερα πλεούμενα χωρίς επιβαίνοντες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Λιβύης, ένα από τα οποία ήταν χωρίς κινητήρα, που κινδύνευε να ανατραπεί”, ανέφερε η SOS Méditerranée.

«Χωρίς επικοινωνία με τις ναυτικές αρχές, η τύχη των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτά παραμένει άγνωστη», υπογραμμίζει η ΜΚΟ.

Από τις αρχές της χρονιάς, 1.161 μετανάστες έχουν χαθεί στη Μεσόγειο, 918 από αυτούς στην κεντρική Μεσόγειο, την πιο επικίνδυνη μεταναστευτική διαδρομή στον κόσμο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η υπηρεσία του ΟΗΕ εκτίμησε πως ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στη Μεσόγειο ανήλθε σε 2.048 το 2021, εκ των οποίων 1.553 μόνο στην κεντρική Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ή από τη φτώχια προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο με αφετηρία τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν περίπου 300 χλμ. από την Ιταλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης