Τη σύναψη εμπορικής συμμαχίας με στόχο την από κοινού αξιοποίηση προσκλήσεων ενδιαφέροντος στην Αφρική και την καλύτερη αντιμετώπιση του κινεζικού ανταγωνισμού, πρότεινε η Γαλλία στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Τουρκία διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο τον κόσμο, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής», δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού στην Εθνοσυνέλευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Πρότεινα στους τούρκους φίλους μας να έχουμε κοινές αποστολές, η Τουρκία η Γαλλία, η Τουρκία και η Αγγλία, στην Αφρική, όπου ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος, ώστε συχνά οι Κινέζοι είναι εκείνοι που κερδίζουν τις όποιες προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Αν βαδίσουμε με τις μεγάλες τουρκικές εταιρίες θα είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στη Β.Αφρική, στην Αφρική, στην κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Επίσης, θα αποφύγουμε την κατατρόπωσή μας από τους κινέζους στην Αφρική», και υπογράμμισε ότι «το 2007, υπήρχαν επτά τουρκικές πρεσβείες στην Αφρική, στα τέλη του έτους, θα υπάρχουν 32».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης