Γαλλία: Τριήμερη απεργία κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, 03:20
Γαλλία: Τριήμερη απεργία κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα
Τριήμερη απεργία κήρυξαν για τις 6-9 Φεβρουαρίου τα εργατικά συνδικάτα σε όλους του κλάδους των αερομεταφορών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που επιβάλλει περιορισμούς στο δικαίωμά τους ν’ απεργούν.

Η κυριότερη ένωση κυβερνητών αεροσκαφών SNPL επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της την κήρυξη της απεργίας, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «άδικο και καταστροφικό για το επάγγελμά μας».

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τα πληρώματα καμπίνας, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες εργατικές οργανώσεις ανακοίνωσαν πως υποστηρίζουν την απεργία.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε τον Ιανουάριο από την Εθνοσυνέλευση, επιτάσσει την «εγγυημένη λειτουργία» σε περίπτωση απεργίας και επιβάλλει στους εργαζομένους που προτίθεται να απεργήσουν να προκηρύσσουν την κινητοποίησή τους τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα.

Στη Γαλλία κάτι παρόμοιο ισχύει για τις απεργίες στους σιδηροδρόμους.

Τα εργατικά συνδικάτα αντιτείνουν πως αντίθετα με τους σιδηροδρόμους, οι αερομεταφορές δεν αποτελούν κρατική υπηρεσία.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση από μέλος του κόμματος UMP, στο οποίο ηγείται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, ύστερα από την απεργία των εργαζομένων στον τομέα της Ασφάλειας των αεροδρομίων, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία είχε προκαλέσει μικρής κλίμακας προβλήματα στην πραγματοποίηση των πτήσεων.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, 03:20