Σκληρή στάση τηρεί η κυβέρνηση της Γαλλίας απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διυλιστήρια, αν και παραδέχεται ότι η κρίση στην αγορά καυσίμων παραμένει.

Κυβερνητικά στελέχη συναντήθηκαν με εκπροσώπους της πετρελαιοβιομηχανίας και μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλιές τόνισε πως, αν χρειαστεί, οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των οδοφραγμάτων σε αποθήκες καυσίμων θα συνεχιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα το πρωί η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Σε κάποιες περιοχές τα πράγματα έχουν σχεδόν επιστρέψει στην κανονικότητα. Σε άλλες παραμένουμε σε επαγρύπνηση και δεν μπορούμε να πούμε πως η κρίση έχει τελειώσει» δήλωσε.

Τα συνδικάτα δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και δεν αποκλείουν, αν κριθεί απαραίτητο, να τις εντείνουν. «Δεν έκλεισα ποτέ την πόρτα στο διάλογο, αλλά για να γίνει διάλογος απαιτούνται δύο. Κι αν βρεις σε τοίχο, πρέπει να ξηλώσεις τα τούβλα» είπε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου FO Ζαν-Κλοντ Μαϊγί.

Για προληπτικούς λόγους, η πολιτική αεροπορία συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να φροντίζουν για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών τους εκτός Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης