Οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για την έρευνα για τις δολοφονίες που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, ευνοούν τις υποθέσεις ο δράστης να είναι ισλαμιστής ή ακροδεξιός χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. «Ερευνούμε σε δυο προφανείς κύριες υποθέσεις: την ισλαμική και την ακροδεξιά», δήλωσε η πηγή.

Παράλληλα, η ίδια πηγή πρόσθεσε πως τον δολοφόνο με το σκούτερ αναζητούν 130 τριάντα αστυνομικοί. Επικουρούνται από τους ερευνητές-σχεδιαστές προφίλ της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI), της οποίας ορισμένα στελέχη βρίσκονται ήδη εκεί από την Κυριακή για να ερευνήσουν τη δολοφονία των τριών αλεξιπτωτιστών τις προηγούμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν θα παραμείνει στην Τουλούζη. Επικουρείται από τον γενικό διευθυντή της δικαστικής αστυνομίας ο οποίος θα συνεργαστεί με τον ομόλογό του των υπηρεσιών εσωτερικών πληροφοριών. Μετά από μια συνάντηση περίπου μιας ώρας με αξιωματικούς της αστυνομίας στη νομαρχία ο κ. Γκεάν υποσχέθηκε μια «κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών για να βρεθεί ο δολοφόνος και να προστατευθούν τα εβραϊκά ιδρύματα […] και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Διαβάστε επίσης Μακελειό σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης