Γαλλικό απεργιακό «μπλόκο» για τη Lufthansa

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 18:24
Γαλλικό απεργιακό «μπλόκο» για τη Lufthansa
Σε τριήμερη απεργία, αρχής γενομένης από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι το βράδυ της Κυριακής, κάλεσαν τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζόμενους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Lufthansa, στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με αφορμή την ανάθεση των υπηρεσιών εδάφους σε άλλη εταιρεία.

«Σε περίπτωση απεργίας ενδέχεται να επηρεαστούν οι πτήσεις της Lufthansa από και προς το Παρίσι», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ματαιώσει τέσσερις πτήσεις επειδή οι περισσότεροι από τους εργαζόμενούς της στο Παρίσι δήλωσαν ασθένεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της εταιρείας να αναθέσει τις υπηρεσίες εδάφους σε άλλον φορέα. Σύμφωνα με την ένωση UNSA, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους της Lufthansa στη Γαλλία, η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο 199 θέσεις εργασίας.

«Η διοίκηση κωφεύει στα αιτήματα των συνδικάτων», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cfdt, CFTC, UNSA και CFE CGC. «Ξέρουμε καλά ότι μολονότι το 84% του προσωπικού της απεργεί, η διοίκηση της Lufthansa στη Γαλλία θα διασφαλίσει τη συνέχιση των υπηρεσιών της φέρνοντας σημαντικό αριθμό εργαζομένων από το εξωτερικό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 18:24