Γκάμπριελ vs Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 21:45
Γκάμπριελ vs Μέρκελ
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να επιλέξουν τον ηγέτη τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ανώτατες πηγές του κόμματος.

Ο Γκάμπριελ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας στον «μεγάλο συνασπισμό» του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες την τελευταία τετραετία, είναι πιο δημοφιλής στα στελέχη του κόμματός του σε σύγκριση με τους προκατόχους του, αλλά έχει επίσης τη φήμη του απρόβλεπτου.

«Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την υποψηφιότητα του Γκάμπριελ για την καγκελαρία σε αυτό το σημείο» φέρεται να δήλωσε πηγή του κόμματος στο πρακτορείο Reuters.

«Είναι πολύ, πολύ, πολύ υψηλή η πιθανότητα να είναι υποψήφιος ο Γκάμπριελ για την καγκελαρία» ανέφερε έτερη πηγή της εκτελεστικής επιτροπής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Στελέχη του SPD επισήμαναν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία οριστική απόφαση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ορισμένα μέλη του κόμματος ήλπιζαν ότι ο Μάρτιν Σουλτς, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι ο υποψήφιος του SPD στις εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κέρδιζε περισσότερες ψήφους από τον Γκάμπριελ σε μια αναμέτρηση με την Μέρκελ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 21:48