Ο σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, η ηθοποιός Γκρέτα Γκάρμπο, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Άστριντ Λίντγκρεν αλλά και η τραγουδίστρια Μπίργκιτ Νίλσον είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα εικονίζονται στα νέα χαρτονομίσματα της Σουηδίας, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Ο συγγραφέας και ποιητής Έβερτ Τάουμπε και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης Νταγκ Χάμαρσκγιολντ συμπληρώνουν τον κατάλογο με τους διάσημους Σουηδούς, τα πρόσωπα των οποίων θα κοσμούν τα χαρτονομίσματα τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία προς το τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας απέρριψε και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις που αφορούσαν εν ζωή διασημότητες – όπως για παράδειγμα τον ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ή το ποπ συγκρότημα Άμπα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της ήταν να τηρήσει μια ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών στην προσπάθειά της να παρουσιάσει ένα «θετικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της σουηδικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το μοναδικό κοινό μοτίβο που θα διατηρήσουν τα νέα χαρτονομίσματα θα είναι η εικόνα του αρχηγού του κράτους, βασιλιά Κάρολου Γουσταύου ΙΣΤ’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης