Ένα κοριτσάκι δύο ετών και μια γυναίκα είναι τα πρώτα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα και από την κατάρρευση της 24ωρης εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί την Δευτέρα μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι Παλαιστίνιοι που εγκαταλείπουν τις εστίες τους στον παλαιστινιακό θύλακα προκειμένου να βρουν καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, το Ισραήλ εξαπέλυσε 35 βομβαρδισμούς εκ των οποίων ο ένας έπληξε ένα σπίτι σκοτώνοντας την γυναίκα με το παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, αργά το βράδυ της Τρίτης η Χαμάς προχώρησε σε νέα επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι αυτή τη φορά χτυπήθηκε το Τελ Αβίβ.

Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι χτύπησε το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιώσει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν την Τρίτη περιοχές στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, υπό το φόβο των ισραηλινών επιδρομών. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε εκατοντάδες κατοίκους της Γάζας φορτωμένους με σακίδια και στρώματα να φεύγουν από την Σετζάγια προκειμένου να βρουν καταφύγιο στα σχολεία του ΟΗΕ που έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σετζάγια, ένα προάστιο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, βρίσκεται δίπλα στην ισραηλινή μεθόριο και είχε καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για χιλιάδες άλλους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείπουν τους τομείς του Ζεϊτούν και Σάαφ, αφού άκουσαν αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Διαβάστε επίσης: Χαμάς: «Οι ελπίδες για μια διαρκή εκεχειρία εξανεμίζονται»
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014, 21:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης