Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε την Κυριακή στα τραύματα που είχε υποστεί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των επεισοδίων κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του θύλακα, όπου κυβερνά η Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άσραφ αλ Κούντρα, διευκρίνισε ότι ο Άχμεντ Αμπού Τζάμπαλ, 30 ετών, είχε τραυματιστεί την 29η Ιανουαρίου στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε νέες συγκρούσεις κατά μήκος του τείχους.

Η Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο, που δοκιμάστηκε από τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ισραηλινό και τον αιγυπτιακό αποκλεισμό, έχει μετατραπεί μετά την 30ή Μαρτίου 2018 σε θέατρο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων, οι οποίες γενικά σημαδεύονται από βίαια επεισόδια κατά μήκος του τείχους ασφαλείας, που φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινό στρατό.

Τουλάχιστον 247 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά έκτοτε, στη μεγάλη πλειονότητά τους κατά μήκος των συνόρων, άλλοι σε πλήγματα αρμάτων μάχης ή αεροσκαφών του Ισραήλ σε αντίποινα για εχθρικές ενέργειες από τον θύλακα. Παράλληλα, έχουν χάσει τη ζωή τους δύο Ισραηλινοί στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αντικρούει τις κατηγορίες περί του ότι ασκεί δυσανάλογη βία, τονίζει ότι το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας και κατηγορεί το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τις διαδηλώσεις ως προκάλυψη για «τρομοκρατικές» ενέργειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης