Γάζα: Ισραηλινές επιδρομές μετά τη ρίψη παλαιστινιακής ρουκέτας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 10:57
Γάζα: Ισραηλινές επιδρομές μετά τη ρίψη παλαιστινιακής ρουκέτας
Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν νωρίς σήμερα το πρωί στόχους του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη ρίψη παλαιστινιακής ρουκέτας στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ούτε οι αεροπορικές επιδρομές σήμερα ούτε η εκτόξευση ρουκέτας το βράδυ χθες, Κυριακή προκάλεσαν θύματα.

Νωρίτερα, εχθροπραξίες είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι χερσαίες ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο νεαρούς Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στη μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ και η πολεμική αεροπορία έπληξε 18 εγκαταστάσεις της Χαμάς σε δύο διαδοχικά κύματα πληγμάτων, σύμφωνα με τον στρατό.

Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για την έκρηξη, κατά τα φαινόμενα παλαιστινιακού παγιδευμένου μηχανισμού, που τραυμάτισε τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες το Σάββατο, οι οποίοι περιπολούσαν το τείχος που έχει κατασκευαστεί στη μεθόριο.
Δύο από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά η ζωή τους δεν κινδυνεύει, ανακοίνωσε ο στρατός.

Κατά τη διάρκεια των νέων αεροπορικών επιδρομών σήμερα, "μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν υπόγειες υποδομές στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τη ρουκέτα που είχε ριφθεί νωρίτερα στο Ισραήλ", σύμφωνα με τον στρατό.

Ο στρατός δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τί ήταν οι στόχοι που επλήγησαν. Παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι αρκετοί πύραυλοι έπληξαν στόχους που βρίσκονται ανατολικά της πόλης της Ράφας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 11:03