Ένας 18χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Παρασκευή από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας.

«Ο Μοχάμεντ Αμπού Ζάιντα επλήγη θανάσιμα στον λαιμό από πυρά του ισραηλινού στρατού» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ανατολικά του καταυλισμού προσφύγων αλ Μπουρέιτζ, διευκρίνισε ο Ασράφ αλ Κούντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέφερε ότι ακόμη δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης σε πολλές κοινότητες της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σημείωσε η παλαιστινιακή επιτροπή της Ερυθράς Ημισελήνου.

Από τη μεριά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε «πολλές οχλοκρατικές εκδηλώσεις» κατά μήκος των συνόρων με τον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό αποκλεισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοντά στο αλ Μπουρέιτζ «δεκάδες ταραχοποιοί παρεισέφρησαν στη ζώνη ασφαλείας και αποπειράθηκαν να περάσουν τον φράκτη», το τείχος που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι στρατιώτες τούς αναχαίτισαν και πυροβόλησαν στον αέρα πριν ανοίξουν πυρ εναντίον των ταραχοποιών που υπήρχε απειλή να παρεισφρήσουν» στο ισραηλινό έδαφος, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης