Τη ζωή σε 46 ανθρώπους στοίχισαν οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Σάββατο το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας στους 342 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από 12 ημέρες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Από την πλευρά του Ισραήλ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια μαχών, αναφέρει ο στρατός ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε από μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την 8η Ιουλίου στους δύο σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από έναν Παλαιστίνιο μαχητή που είχε διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω μιας σήραγγας από τη Γάζα, ανακοίνωσε μέσω δελτίο τύπου ο στρατός. «Οι στρατιώτες ονομάζονται Άνταρ Μπερσανάο, 20 ετών από τη Νεχαρίγια και Άμοτζ Γκρίνμπεργκ, 45 ετών, από το Χοντ Χασαρόν» επισημαίνεται στο δελτίο.

Μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας περιλαμβάνονται δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 31 ετών, που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ (στα κεντρικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Δύο μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν την ζωή τους στη Ζεϊτούν, μια συνοικία κοντά στην πόλη της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, περιλαμβανομένων δύο κοριτσιών ηλικίας δύο και έξι ετών, σκοτώθηκαν σε ένα βομβαρδισμό ενώ άλλος ένας άνθρωπος, ο έκτος κατά σειρά, σκοτώθηκε σε μια άλλη επιδρομή, σύμφωνα με τον Κούντρα. Στις βόρειες περιοχές, επίσης, τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν στη Μπέιτ Λαχίγια και ένας πέμπτος σε μία αεροπορική επιδρομή εναντίον της κατοικίας του στη Τζαμπαλίγια. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χαν Γιούνες και τρεις άνδρες στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα, οκτώ άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού έξι ετών, σκοτώθηκαν βόρεια της πόλη της Γάζας, στο Μπέιτ Χανούν, το Μπέιτ Λαχίγια, το Ντέιρ αλ Μπάλαχ και το Χαν Γιούνες.

Συνολικά, υπολιγίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 342 άνθρωποι (ένας αριθμός που αυξάνεται κάθε ώρα που περνάει) και 2.390 άλλοι έχουν τραυματισθεί από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης