Γενεύη: Οι Ιρανοί εμπειρογνώμονες διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 08:15
Γενεύη: Οι Ιρανοί εμπειρογνώμονες διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις
Η ομάδα των Ιρανών εμπειρογνωμόνων διέκοψε χθες το βράδυ τις διαπραγματεύσεις της με τους εμπειρογνώμονες της ομάδας «5+1», οι οποίες είχαν αρχίσει την περασμένη Δευτέρα, για να επιστρέψει στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις, όπως δήλωσε ένας Ιρανός διαπραγματευτής προς τα πρακτορεία ειδήσεων.

«Η ομάδα των Ιρανών διαπραγματευτών διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της "5+1" (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) για να έχει διαβουλεύσεις με την Τεχεράνη» ανέφερε ο Ιρανός διαπραγματευτής, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους αυτής της απόφασης, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι προσέθεσαν στη «μαύρη» λίστα τους περίπου 10 επιχειρήσεις και πρόσωπα που θεωρούν ύποπτα ότι παρακάμπτουν το πρόγραμμα διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Η συμφωνία της Γενεύης, που συνήφθη ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα «5+1», προβλέπει ότι δεν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν σε μια περίοδο έξι μηνών, στη διάρκεια της οποίας το Ιράν αποδέχθηκε να «παγώσει» την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματός του.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει να μην υιοθετηθούν νέες κυρώσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα έβλαπταν τη συμφωνία της Γενεύης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, 08:35