Πολλές αυτονομιστικές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα στην Καταλονία έχουν κηρύξει γενική απεργία και προγραμματίζουν διαδηλώσεις, προβαίνοντας και σε καταλήψεις αυτοκινητοδρόμων και κτηρίων σε όλη την ισπανική αυτόνομη Περιφέρεια. Το βράδυ της Πέμπτης, η Βαρκελώνη συγκλονίστηκε για άλλη μια φορά από επεισόδια, με ακροδεξιούς και αντιφασίστες και αυτονομιστές να συγκρούονται στο κέντρο της καταλανικής μητρόπολης.

Οι πορείες αυτές γίνονται από τις αυτονομιστικές οργανώσεις ANC και Omnium, εξαιτίας της καταδικαστικής απόφασης για τους 12 Καταλανούς πολιτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετρό, προαστιακός, λεωφορεία και τραμ θα υπολειτουργήσουν –μόνο με προσωπικό ασφαλείας–, ενώ ελάχιστη θα είναι και η κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών στην Περιφέρεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία στη Βαρκελώνη είναι πυκνή και αναμένεται κατά τις ώρες της αιχμής να γίνει αφόρητη.

Περίπλοκη αναμένεται να είναι σήμερα και η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητοδρόμους της Περιφέρειας και η είσοδος και έξοδος στη Βαρκελώνη, καθώς έχουν προγραμματισθεί καταλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης