Για 48 ώρες, δεν πρόλαβε να αντικρύσει το νεογέννητο μωρό της. Η 41χρονη προπονήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Τζέιν Σόλιμαν, πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της στο Μπερκσάιρ της Μ. Βρετανίας από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ διένυε τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν «ζωντανή» την καρδιά της και να φέρουν στον κόσμο το κοριτσάκι που κυοφορούσε, με καισαρική τομή. Η μικρή Άγια Τζέιν, που ζυγίζει περίπου ένα κιλό, βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Royal Berksire και παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σόλιμαν ήταν επαγγελματίας πατινέζ και είχε διαγωνιστεί σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα. Όταν υπέστη την εγκεφαλική αιμορραγία, ήταν στην 25η εβδομάδα της κύησης. Οι ειδικοί είπαν ότι προκλήθηκε από έναν επιθετικό όγκο, που «χτύπησε» ένα κεντρικό αιμοφόρο αγγείο. Για να σώσουν το μωρό, του χορήγησαν μεγάλες δόσεις στεροειδών, για να βοηθήσουν τους πνεύμονες του εμβρύου να αναπτυχθούν.

«Για την Τζέιν, η μητρότητα ήταν το καλύτερο πράγμα στον κόσμο που θα μπορούσε να της συμβεί», είπε συγκινημένος ένας φίλος της 41χρονης που ήταν μαζί της, όταν εξέπνευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης