Πέντε Αφγανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί από τα πυρά Γερμανών στρατιωτών αργά χθες το βράδυ κοντά στην Κουντούζ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο βόρειο Αφγανιστάν.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων του γερμανικού στρατού στο Πότσδαμ, κοντά στο Βερολίνο, οι Αφγανοί στρατιώτες οδηγούσαν δύο συμβατικά αυτοκίνητα, τα οποία κατευθύνονταν προς την γερμανική περιπολία. Τους ζητήθηκε να σταματήσουν για έλεγχο και όταν αυτό δεν έγινε, ένα θωρακισμένο όχημα του γερμανικού στρατού άνοιξε πυρ εναντίον τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του γερμανικού στρατού εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν, αναφέροντας ότι θα γίνουν έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Χθες, σε σύγκρουση γερμανών στρατιωτών και Ταλιμπάν κοντά στη Κουντούζ σκοτώθηκαν τρεις γερμανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ. Οι στρατιώτες συμμετείχαν σε επιχείρηση καθαρισμού ναρκών όταν τους επιτέθηκαν περίπου εκατό Ταλιμπάν.

Συνολικά έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν 39 Γερμανοί στρατιώτες. Η Γερμανία έχει αναπτύξει στην ασιατική χώρα δύναμη από 4.500 στρατιωτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης