Γερμανία: Θύμα ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης δώρισε το εστιατόριό του στους υπαλλήλους του

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 14:30
 Γερμανία: Θύμα ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης δώρισε το εστιατόριό του στους υπαλλήλους του

Ιδιοκτήτης τουρκικού εστιατορίου στο Hale (το οποίο έγινε τον περασμένο μήνα στόχος δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης) δώρισε το κατάστημά του σε δύο αδέλφια υπαλλήλους του οι οποίοι εργάζονταν εκείνοι την ημέρα στο μαγαζί του.  

Το χρονικό της υπόθεσης:

Το θύμα ήταν ένας 20χρονος πελάτης και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από νεοναζιστή  που είχε προηγουμένως επιτεθεί σε Συναγωγή και είχε σκοτώσει μία γυναίκα. Ο δολοφόνος συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις του είχαν αντισημιτικά και ακροδεξιά κίνητρα, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει στη γερμανική κοινή γνώμη έντονη ανησυχία σχετικά με την όλο και πιο βίαιη ακροδεξιά σκηνή της Γερμανίας.

Η κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας

Μετά τη δολοφονική επίθεση ο εν λόγω  ιδιοκτήτης του καταστήματος παρέδωσε στα δύο αδέρφια Ισμέτ και Ριφάτ Τεκίν έναν φάκελο με μια επιστολή και ένα κλειδί.

«Εύχομαι στους διαδόχους μου πολλή δύναμη για να ξεπεράσουν τα τρομερά γεγονότα της 9ης Οκτωβρίου και ελπίζω να έχουν πολλούς πελάτες από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες», έγραψε ο Ιτσέτ Κατζάκ απευθυνόμενος στους πρώην υπαλλήλους του, παραδίδοντάς τους το κλειδί του καταστήματος.

Ένας τοίχος του εστιατορίου έχει πλέον αφιερωθεί στα θύματα της επίθεσης, ενώ το φαγητό διατίθετο δωρεάν σε όλους τους πελάτες το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο σχολιασμός του Der Spiegel

 «Σε μια κοινωνία η οποία μαστίζεται όλο και περισσότερο από την βία και το μίσος, αυτή η χειρονομία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προσφέρει μια μικρή αχτίδα φωτός», έγραψε το περιοδικό «Der Spiegel», σχολιάζοντας το θέμα.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 14:55