Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εγκλημάτων με πολιτικό κίνητρο μέσα στο 2021 στη Γερμανία και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, κυρίως τα αντισημιτικά αλλά κι εκείνα που αφορούν την σεξουαλική ταυτότητα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία, περίπου 55.048 εγκλήματα πολιτικής φύσης καταγράφηκαν στη χώρα μέσα στο 2021, 23% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός αυτών των εγκλημάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 50.000 «σημειώνοντας νέο επίπεδο ρεκόρ», όπως ανέφερε στο Twitter η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ σύμφωνα με την οποία «αυτό δείχνει σε ποιό βαθμό το έργο των αρχών ασφαλείας είναι απαραίτητο για την προστασία της δημοκρατίας μας».

Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη αναφορικά με εγκλήματα που η αστυνομία δεν μπορούσε να κατατάξει σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, 21.339 εγκλήματα διαπράχτηκαν από υπόπτους που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, ισλαμιστές ή υποστηρικτές κάποιας ξένης ιδεολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος που παρατηρείται αυτό είναι η αύξηση του αριθμού εγκλημάτων που διαπράχτηκαν ως αντίδραση στα κυβερνητικά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αριθμός των εγκλημάτων κατά του κράτους και των εκπροσώπων του, ειδικά των αστυνομικών, επίσης αυξήθηκε πάνω από 50% και ξεπέρασε τα 14.000.

Οι εγκληματικές ενέργειες που αποδίδονται σε ακροδεξιούς παραμένουν η πλειονότητα, αφού πλησιάζουν τις 22.000, μειωμένες ωστόσο κατά 7% σε ένα χρόνο.

Αυτές που αποδίδονται σε ακροαριστερούς κυμαίνονται σε περίπου 10.000, επίσης λιγότερες κατά περίπου 7,8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ο αριθμός των αντισημιτικών ενεργειών αυξήθηκε κατά 28,75% φθάνοντας τις 3.027, εκ των οποίων οι 2.552 αποδίδονται σε ακροδεξιούς.

Ο αριθμός των εγκλημάτων που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την έμφυλη ταυτότητα επίσης αυξήθηκαν κατά 50% και πλέον φθάνοντας αντίστοιχα τα 870 και τα 340.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης