Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας κάλεσε σήμερα να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα ελέγχου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας κατασκοπείας, μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία πράκτορές της είχαν βάλει στο στόχαστρό τους πρεσβείες συμμαχικών χωρών δίχως ρητή εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση.

Ο Χάικο Μάας είπε στην εφημερίδα «Rheinische Post», σε μια συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό της φύλλο ότι χρειάζεται μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση της Bundesnachrichtendienst (BND).
«Το κοινοβούλιο πρέπει να έχει όλα τα αναγκαία μέσα στη διάθεσή του για να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο στις υπηρεσίες πληροφοριών» τόνισε ο Μάας.
Τα δημοσιεύματα προστίθενται στον σάλο σχετικά με τη δράση των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας που είχε ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν για τη συμμετοχή τους στο ευρύ πρόγραμμα παρακολούθησης των επικοινωνιών από τις υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ. Η NSA παρακολουθούσε μεταξύ άλλων και το κινητό τηλέφωνο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης