Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν θεωρεί ότι η απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία για άτομα τα οποία προέρχονται από το αυστριακό Τιρόλο και την Τσεχική Δημοκρατία είναι αναπόφευκτη προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι απολύτως απαραίτητοι για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορωνοϊού» δήλωσε ο Σπαν στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Τιρόλο, δεδομένης της μεγάλης εξάπλωσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, ισχύουν από σήμερα Παρασκευή περιορισμοί εξόδου από το κρατίδιο. Για τις επόμενες δέκα ημέρες, όποιος εξέρχεται από αυτό πρέπει να παρουσιάζει ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού το οποίο να έχει γίνει τις τελευταίες 48 ώρες. Από την υποχεώση αυτή εξαιρείται όμως η περιοχή του ανατολικού Τιρόλου.

«Εγώ ο ίδιος έχω μεγαλώσει κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Το Άμστερνταμ βρίσκεται πιο κοντά από το Ντίσελντορφ και γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η καθημερινή διάβαση των συνόρων για επαγγελματικούς και πολλούς άλλους ιδιωτικούς λόγους. Γι’ αυτό και η απόφαση είναι ιδιαίτερα επώδυνη, αλλά είναι αναπόφευκτη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση επικίνδυνων παραλλαγών του κορωνοϊού. Στην Τσεχική Δημοκρατία, για παράδειγμα, αυτές οι παραλλαγές είναι κυρίαρχες και πιθανώς και η αιτία της δυναμικής εξέλιξης της λοίμωξης στη χώρα αυτή. Πρέπει να αντιδράσουμε. Την εξέλιξη της μόλυνσης από τη δική μας πλευρά δεν θα μπορούσαμε διαφορετικά να την ελέγξουμε» τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ έχει ήδη χαρακτηρίσει το Τιρόλο και ολόκληρη την Τσεχική Δημοκρατία ως «περιοχές μετάλλαξης του κορωνοϊού». Εκτός από τους υφιστάμενους περιορισμούς στα σύνορα με την Αυστρία, θα πραγματοποιούνται επίσης από την Κυριακή έλεγχοι κατά την είσοδο στη Γερμανία και από την Τσεχική Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, διότι η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊου εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης