Στη Γερμανία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 11.287 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σημειώνοντας αλματώδη άνοδο σε σχέση με την προηγουμένη και φτάνοντας σε επίπεδο άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το δημόσιο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Είναι η πρώτη φορά που οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις ξεπέρασαν τις δέκα χιλιάδες. Το νέο ρεκόρ συντρίβει το προηγούμενο, που είχε καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή και ήταν 7.830 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 έφθασε έτσι τις 392.049.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 30 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.905 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό στη Γερμανία βρίσκεται συγκριτικά σε χαμηλότερο επίπεδο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αυξάνονται με ταχύ ρυθμό αφότου ο καιρός έγινε ψυχρότερος. Στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν πως θα χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα αν η τάση που καταγράφεται συνεχιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν διαγνώστηκε χθες Τετάρτη ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε, δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης