Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Ένωσης Νοσοκομείων (DKG) Γκέραλντ Γκας, επισημαίνει ότι ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορωνοϊού δεν συνεπάγεται υπερπλήρεις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χάρη στους εμβολιασμούς.

«Βλέπω την χρήση του όρου “τέταρτο κύμα” κριτικά. Προκαλεί στους πολίτες τον φόβο ότι με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα είναι και πάλι γεμάτες με ασθενείς Covid. Χάρη στον εμβολιασμό όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αναμένουμε μεν ότι ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί το φθινόπωρο, αλλά αυτό δεν αποτελεί απειλή για το γερμανικό σύστημα υγείας. Οι λοιμώξεις, οι σοβαρές ασθένειες και οι θάνατοι αποσυνδέονται ολοένα και περισσότερο. Αναμένουμε ότι με τον ίδιο δείκτη θετικότητας θα έχουμε πολύ λιγότερους ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές», είπε συγκεκριμένα ο Γκας στην εφημερίδα «Bild».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερθείς στην τρέχουσα εκστρατεία εμβολιασμού, ο Γκας ζήτησε από τους πολίτες περισσότερη προσωπική ευθύνη: «Εφόσον όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, τότε όσοι δεν το πράξουν φέρουν προσωπική ευθύνη και πάλι. Μεταξύ εκείνων που δεν εμβολιάζονται και δεν θέλουν να ακολουθήσουν προστατευτικά μέτρα, σίγουρα θα υπάρξουν σοβαρά ασθενείς Covid. Αυτό ανήκει όμως στην προσωπική ευθύνη κάθε ατόμου, όπως στην περίπτωση του καπνίσματος», κατέληξε ο επικεφαλής του DKG.

Πηγή: Bild

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης