Γερμανία: Διαδηλώσεις στο Φράιμπουργκ μετά τον βιασμό μιας 18χρονης φοιτήτριας από Σύρους πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 10:30
Γερμανία: Διαδηλώσεις στο Φράιμπουργκ μετά τον βιασμό μιας 18χρονης φοιτήτριας από Σύρους πρόσφυγες
Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Φράιμπουργκ της δυτικής Γερμανίας μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης φοιτήτριας, οι δράστες του οποίου ήταν κυρίως Σύροι πρόσφυγες.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει καλέσει τους κατοίκους του Φράιμπουργκ να βγουν στον δρόμο για να εκφράσουν την οργή τους, ενώ πρόκειται να διοργανωθούν και αντιδιαδηλώσεις με στόχο να καταγγείλουν την απόπειρα εκμετάλλευσης του εγκλήματος αυτού για να ενισχυθεί το αντιμεταναστευτικό αίσθημα.

Η 18χρονη κοπέλα πιστεύεται ότι έπεσε θύμα βιασμού τη νύχτα της 13ης προς 14 Οκτωβρίου από μια ομάδα ανδρών, αφού πήγε σε ένα κλαμπ στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία της Βάδης-Βυρτεμβέργη έχει συλλάβει και ανακρίνει επτά Σύρους, ηλικίας 19 με 29 ετών, και έναν 25χρονο Γερμανό, όμως πιστεύει ότι στον βιασμό ενδέχεται να εμπλέκονται περισσότεροι.

Η φοιτήτρια δήλωσε ότι είχε πάει στο κλαμπ με μια φίλη της, όπου ένας άγνωστος άνδρας τής προσέφερε ένα ποτό. Περίπου τα μεσάνυκτα έφυγε από το κλαμπ με αυτόν τον άνδρα, όμως κατήγγειλε ότι της είχε ρίξει κάτι στο ποτό της και δεν μπορούσε να φέρει καμία αντίσταση. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους υπόπτους τής επιτέθηκε σε κοντινούς θάμνους και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Οι άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε χώρους στέγασης μεταναστών, είναι γνωστοί στις Αρχές για άλλα εγκλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, 12:36