Δικαστήριο της Φραγκφούρτης απέρριψε πριν από λίγο το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της διεύθυνσης του αερομεταφορέα Lufthansa το οποίο είχε στόχο να αποτραπεί η 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει οι πιλότοι της για αύριο Τετάρτη.

Η Λουφτχάνσα γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια εκπρόσωπος του εργατοδικείου της Φραγκφούρτης διευκρίνισε πως η έφεση θα εξεταστεί στις 23:00 (ώρα Ελλάδας).

Σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το κόστος της αυριανής απεργίας των πιλότων της Lufthansa, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλός της

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa δήλωσε απόψε ότι η αυριανή 24ωρη απεργία των πιλότων του αερομεταφορέα αναμένεται να στοιχίσει στον όμιλο ένα υψηλό ? αλλά πάντως μονοψήφιο ? ποσό εκατομμυρίων ευρώ σε απολεσθέντα έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάρστεν Σπορ προέβη σε αυτή την εκτίμηση έπειτα από μια συνάντηση με αντικείμενο θέματα πολιτικής των αερομεταφορών που είχε με τον υπουργό Μεταφορών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, τον Αλεξάντερ Ντομπρίντ. Σύμφωνα με τον Σπορ, περίπου 75.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από την απεργία, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στην ακύρωση σχεδόν 900 πτήσεων.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ότι ακύρωσε τις 876 από τις περίπου 3.000 πτήσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να γίνουν αύριο.

Ο Σπορ είπε εξάλλου ότι δεν ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει πάνω από τα 40 αεροσκάφη που προβλέπεται από την Air Berlin, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την εκμίσθωση αεροσκαφών στην οποία η εκμισθώτρια παρέχει τα αεροπλάνα, τα πληρώματα, τα καύσιμα και την τροφοδοσία (?wet lease?, στην ορολογία των εταιρειών του τομέα).

Νωρίτερα, η Λουφτχάνσα είχε ανακοινώσει ότι προσέφυγε σε δικαστήριο για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να ακυρωθεί η απεργία, η οποία προκηρύχθηκε από το συνδικάτο των πιλότων μετά τη διακοπή των συλλογικών διαπραγματεύσεων λόγω των διαφορών ανάμεσα στους εκπροσώπους των χειριστών και της διεύθυνσης της επιχείρησης για τα μισθολογικά τους.

Η απεργία, εάν γίνει, θα είναι η 14η που καταγράφεται στην εταιρεία κατά τη διάρκεια της διένεξης για τα μισθολογικά με το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC).

Σύμφωνα με τη διεύθυνση της Λουφτχάνσα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν επηρεάζουν από τις θυγατρικές της ? Germanwings, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines, Eurowings ? παρά μόνο την τελευταία.

Η Austrian και η SWISS εξετάζουν το εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερα αεροσκάφη σε πτήσεις τους για να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες. Για παράδειγμα, ο όμιλος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει Boeing 777, αεροσκάφη με ευρεία άτρακτο, για τα δρομολόγια από τη Βιέννη στη Φραγκφούρτη.

Η Eurowings αναμενόταν να ακυρώσει πάνω από 60 πτήσεις σήμερα λόγω μιας χωριστής κινητοποίησης των πληρωμάτων καμπίνας, τα οποία εκπροσωπεί το συνδικάτο ver.di, και προκήρυξαν απεργία από τις 05:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης