Υπερδιπλάσιο είναι αναλογικά το ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους ξένους εργαζόμενους στη Γερμανία σε σύγκριση με το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Γερμανών, όπως προκύπτει από το πόρισμα που παρήγγειλε η κυβέρνηση (η υφυπουργός αρμόδια για την Ενσωμάτωση, Μαρία Μπέμε) και σήμερα το δημοσιοποίησε στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει η express,το 2005 οι άνεργοι ξένοι ήταν κατ’ αναλογία 25,1% του συνόλου των ανέργων, ποσοστό που συρρικνώθηκε στη διάρκεια του 2010 στο 15,8% χάρη στο «οικονομικό θαύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώνεται περίπου στο 7,7% συνολικά. Αυτά τα στοιχεία περιέχει το «Δεύτερο πόρισμα για τους δείκτες ενσωμάτωσης», το οποίο συντάχθηκε με τη βοήθεια μιας ομάδας ερευνητών, στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών με έδρα την Κολωνία, Ντίτριχ Ένγκελς.

Ο Ένγκελς σχολίασε ότι «η αγορά της εργασίας, υπό το πρίσμα της πλήρους ενσωμάτωσης στη γερμανική κοινωνία των μεταναστών, παρουσιάζει τα τελευταία έτη μια αισθητή διαφοροποίηση προς το καλύτερο».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης