Στην εκκένωση του δημαρχείου της πόλης Γκάγκεναου στη νοτιοδυτική Γερμανία προχώρησαν σήμερα οι Αρχές, μετά την απειλή για τοποθέτηση βόμβας, μία ημέρα μετά την ακύρωση εκδήλωσης στην οποία θα μιλούσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης εν όψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σήμερα περίπου στις 07.30 (τοπική ώρα, 08.30 ώρα Ελλάδας) λάβαμε ένα απειλητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας και ο καλών ανέφερε ότι κίνητρο ήταν η ακύρωση χθες της εκδήλωσης με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης» Μπεκίρ Μποσντάγ, δήλωσε ο Ντίτερ Σπάναγκελ, τοπικός αξιωματούχος της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv αν η απειλή για τοποθέτηση βόμβας συνδέεται με την ακύρωση της εκδήλωσης, ο δήμαρχος της πόλης Μίχαελ Φάιφερ απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή αυτή είναι η υπόθεση που κάνουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Υποθέτουμε ότι υπάρχει άμεση σχέση».

Η αστυνομία ερευνά το δημαρχείο. «Δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρά υπ’ όψιν μας πρέπει να λάβουμε την απειλή αυτή» πρόσθεσε ο Φάιφερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιείτο την Πέμπτη στο δημαρχείο της Γκάγκεναου ενώπιον υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπεκίρ Μποσντάγ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης