Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η επιχείρηση εξουδετέρωσης μιας βόμβας που εντοπίστηκε σε συνοικία του Μονάχου και η οποία χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ομάδα πυροτεχνουργών πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), με το θέαμα να είναι άκρως εντυπωσιακό και να μεταδίδεται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα. Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε οροφές γειτονικών κτηρίων.

Η βόμβα, συνολικού βάρους 250 κιλών, εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια εργασιών για την κατεδάφιση ενός παλιού μπαρ.

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τις τοπικές Αρχές να δίνουν εντολή για την προσωρινή απομάκρυνση περίπου 2.500 κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στη Γερμανία. Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι δυνάμεις της Αντάντ είχαν πραγματοποιήσει συνεχείς βομβαρδισμούς σε στρατηγικές πόλεις της ευρωπαϊκής χώρας προκειμένου να διευκολύνουν την προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων προς το Βερολίνο. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο εντοπίζονται περίπου 600 τόνοι εκρηκτικής ύλης από τις πολεμικές συγκρούσεις στη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2010 τρεις πυροτεχνουργοί είχαν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να εξουδετερώσουν μια «ξεχασμένη» βόμβα, ενώ το 2011 στήθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση τέτοιου τύπου από το 1945 στην πόλη Κόμπλεντς, όταν εντοπίστηκαν δύο μεγάλες βόμβες μέσα στον ποταμό Ρήνο.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Πάνω από 40.000 πολίτες εγκατέλειψαν το Κόμπλεντς λόγω βόμβας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, 18:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης