Γερμανία: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πόλεων λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 16:09
Γερμανία: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πόλεων λόγω κορωνοϊού

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των 11 μεγαλύτερων πόλεων της Γερμανίας θα έχει αύριο η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τους τρόπους περιορισμού της.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους Δημάρχους/Πρωθυπουργούς του Βερολίνου, του Αμβούργου και της Βρέμης και τους Δημάρχους του Μονάχου, της Φραγκφούρτης, της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Έσεν, της Λειψίας και της Στουτγκάρδης, όπου διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σήμερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ανακοίνωσε 4.000 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, με τον επικεφαλής του Λόταρ Βίλερ να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ο αριθμός πολύ σύντομα να ξεπεράσει τις 10.000.

Πριν από λίγες ημέρες η κυρία Μέρκελ είχε αναφερθεί στον κίνδυνο μέχρι τα Χριστούγεννα να υπάρχουν καθημερινά έως και 20.000 κρούσματα, ενώ σήμερα η εφημερίδα Die Welt υπολογίζει ότι, εάν διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στο επίπεδο των τελευταίων ημερών, στις 21 Δεκεμβρίου η Γερμανία θα αντιμετωπίζει περίπου 36.000 ημερησίως.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 16:09