Οριοθέτηση των χώρων κίνησης των ντίλερς σε πάρκο για τον περιορισμού του εμπορίου ναρκωτικών: η πρωτοβουλία του διευθυντή ενός βερολινέζικου πολυσύχναστου κήπου προκαλεί αντιδράσεις εκ μέρους των μελών του δημοτικού συμβουλίου και της αστυνομίας που καταγγέλλουν ένα είδος νομιμοποίησης.

Το Γκέρλιτσερ Παρκ βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου, στην εναλλακτική συνοικία του Κρόιτσμπεργκ. Το σαββατοκύριακο προσελκύει μεγάλο πλήθος, κυρίως οικογένειες, αλλά είναι επίσης γνωστό για τις δεκάδες των ντίλερς που χωρίς να κρύβονται πωλούν εκεί κυρίως χόρτο και δεν διστάζουν να πλησιάσουν τους περαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία κάνει πολύ σπάνια το πέρασμά της από το πάρκο, γεγονός που δεν αποθαρρύνει τους πωλητές, που προέρχονται στην πλειονότητά τους από χώρες της μαύρης Αφρικής, και βρίσκονται εκεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Απέναντι στις διαμαρτυρίες των κατοίκων και οικογενειών, ο διευθυντής του πάρκου, ο Τσενγκίζ Ντεμιρτσί, αποφάσισε να χαράξει το έδαφος με ροζ μπογιά, σε μία από τις εισόδους του «Görli Park», μικρά τετράγωνα, εντός των οποίων επιτρέπεται η παρουσία των ντίλερς.

Η πρωτοβουλία του έχει ως στόχο να εμποδισθούν οι 250 περίπου ντίλερς που είναι διασπαρμένοι σε ολόκληρη την έκταση, κοντά στις παιδικές χαρές. Αλλά, προκάλεσε την οργή της συντηρητικής δεξιάς και των αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα ναρκωτικά, η Μαρλένε Μόρτλερ (που προέρχεται από την βαυαρική δεξιά) αντέδρασε με δριμύτητα με δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke: «Εάν είναι αλήθεια, τότε πρόκειται για την εγκατάλειψη του νόμου».

«Δυστυχώς, πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν ναρκωτικά, σε κάποιο βαθμό, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν έχουμε εξουσιοδότηση να δώσουμε άδεια εμπορίας», είπε.

Στο ίδιο κλίμα αντέδρασε το συνδικάτο της αστυνομίας του Βερολίνου: «για να καθαρίσει το πάρκο από τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, χρειάζεται διαρκής πίεση από την πλευρά της αστυνομίας, αποφασιστικότητα της δικαιοσύνης και πολιτική στήριξη», δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Η οριοθέτηση αυτών των ζωνών είναι πρόσκληση για παραβίαση του νόμου, ο επικεφαλής της δεξιάς παράταξης στο Βερολίνο Μπούρκαρντ Ντρέγκερ.

Μπροστά στην πολεμική, η δημοτική αρχή του διαμερίσματος διαβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία παραμένει προς το παρόν απλή πρόταση και ότι, προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Ετσι, σήμερα το πρωί οι ντίλερς ήταν όπως πάντα πολλοί σε όλη την έκταση του πάρκου, και οι ζώνες περιορισμού τους αχρησιμοποίητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης