Γερμανία: Εντός καλοκαιριού θα παραδοθούν τα πρώτα 15 Gepard στην Ουκρανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 20:56
Γερμανία: Εντός καλοκαιριού θα παραδοθούν τα πρώτα 15 Gepard στην Ουκρανία

Τα πρώτα δεκαπέντε αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard θα παραλάβει η Ουκρανία εντός του καλοκαιριού, ενώ οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα παρέχουν επίσης, πυρομαχικά και θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, μετά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου, η υπουργός Κριστίνε Λάμπρεχτ με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξιι Ρέσνικοφ.

«Μίλησα με τον Ουκρανό συνάδελφό μου και μου επιβεβαίωσε ρητά για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα ήθελε την ταχύτερη δυνατή παράδοση από τη Γερμανία αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard, συμπεριλαμβανομένων 59.000 φυσιγγίων», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ και πρόσθεσε, ότι πρόκειται για ένα αποτελεσματικό όπλο που έχει επίσης αποτρεπτική δράση. «Τώρα εργαζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα 15 Gepard θα είναι έτοιμα από τα μέσα Ιουλίου και με πλήρως εκπαιδευμένα πληρώματα», σημείωσε.

Η εταιρία Krauss-Maffei Wegmann έχει λάβει το πράσινο φως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πουλήσει στην Ουκρανία τα τεχνικά ανακαινισμένα αντιαεροπορικά άρματα από τα πρώην αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Συνολικά πρόκειται για 50 άρματα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 21:12