Η έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε μαζί με χιλιάδες νέους σε διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής στο Βερολίνο.

Η Τούνμπεργκ απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος υπογράμμισε ότι η αποτυχία της παλαιάς γενιάς να αναλάβει την ευθύνη για την κλιματική κρίση οδήγησε τους νέους να πλημμυρίσουν τους δρόμους σε όλο τον κόσμο, μερικές φορές κάνοντας κοπάνα από το σχολείο, για να συμμετάσχουν στις πορείες για το μέλλον που διοργανώνονται καθε Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσω και ελπίζω και εσείς να μην τα παρατήσετε, επειδή πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου. Θα πολεμήσουμε γιατί ξέρουμε τι διακυβεύεται και δεν θα σταματήσουμε ποτέ».

Η έφηβη Γκρέτα, από την οποία ξεκίνησε «η σχολική απεργία για το κλίμα», προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2019. Η 16χρονη Σουηδέζα προτάθηκε «διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκρέτα αποφάσισε να μην θυσιάζει μόνο τις Παρασκευές αλλά να μην πάει σχολείο την επόμενη χρονιά για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης