Γερμανία: Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στα σπίτια τεσσάρων υπόπτων για σχέσεις με τον δράστη της επίθεσης στη Βιέννη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 09:43
Γερμανία: Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στα σπίτια τεσσάρων υπόπτων για σχέσεις με τον δράστη της επίθεσης στη Βιέννη

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας σε σχέση με τέσσερις ανθρώπους που πιστεύεται ότι είχαν σχέση με τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στη Βιέννη, ο οποίος σκότωσε τη Δευτέρα τέσσερις ανθρώπους, ανοίγοντας πυρ σε περαστικούς και παρευρισκόμενους σε μπαρ στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Αυτός, ένας 20χρονος υπήκοος Αυστρίας και Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος είχε προηγουμένως εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή είχε αποπειραθεί να πολεμήσει στο πλευρό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας της Βιέννης.

Το τμήμα δίωξης εγκλήματος BKA της γερμανικής αστυνομίας ανακοίνωσε σε μήνυμά της στο Twitter ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις στις πόλεις Όσναμπρικ και Κάσελ και στην περιοχή Πίνεμπεργκ, κοντά στο Αμβούργο.

«Δεν υπάρχει σε αρχικό στάδιο η υποψία ότι οι τέσσερις αυτοί, τους οποίους αφορούν οι σημερινές έρευνες, μετείχαν στην επίθεση, αλλά πιστεύεται ότι είχαν σχέσεις με τον φερόμενο δράστη» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η μονάδα αυτή της γερμανικής αστυνομίας.

Τα εντάλματα έρευνας εκδόθηκαν μετά τη μεταβίβαση πληροφοριών από τις αυστριακές εισαγγελικές αρχές στη γερμανική εισαγγελία, σύμφωνα με την BKA.

Παράλληλα και η Ελβετία έχει συλλάβει δύο άνδρες σε σχέση με την επίθεση της Δευτέρας, ενώ η Αυστρία βρίσκεται σε στενή επαφή με άλλη μία χώρα, την οποία δεν έχει κατονομάσει, στο πλαίσιο των ερευνών της, σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Πέμπτη ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Στην Αυστρία και οι 15 συλληφθέντες σε σχέση με τη φονική επίθεση της Δευτέρας ανήκουν στον ριζοσπαστικό ισλαμιστικό χώρο, σύμφωνα με αξιωματούχους του αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 09:46