Γερμανία: Βρέθηκε απομίμηση όπλου Καλάνσικοφ στο διαμέρισμα του δράστη της επίθεσης στο Μίνστερ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 14:16
Γερμανία: Βρέθηκε απομίμηση όπλου Καλάνσικοφ στο διαμέρισμα του δράστη της επίθεσης στο Μίνστερ
Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι βρήκε μια απομίμηση επιθετικού όπλου Καλάσνικοφ και πυροτεχνήματα στο σπίτι του δράστη που πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον του πλήθους που καθόταν στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στην πόλη Μίνστερ.

Χθες ένα βαν έπεσε πάνω σε ανθρώπους που κάθονταν στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στο ιστορικό κέντρο του Μίνστερ. Η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένου του δράστη ο οποίος αυτοκτόνησε, και άλλοι 20 τραυματίστηκαν.

«Εξακολουθούν να μην υπάρχουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο κίνητρο του εγκλήματος. Η ενδελεχής έρευνα συνεχίζεται… [Κατά την έρευνα στο διαμέρισμα του οδηγού του βαν] βρέθηκε ένα όπλο ΑK-47, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, όπου προστίθεται πως στο διαμέρισμα του δράστη βρέθηκαν επίσης πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο βαν βρέθηκαν επίσης ένα όπλο και πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο βαν ένα όπλο που ενωνόταν μέσω ενός καλωδίου με κάτι άλλο κάτω από το χαλάκι του αυτοκινήτου. Ωστόσο δεν ήταν συνδεδεμένο με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό όπως είχε υποτεθεί νωρίτερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ είπε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία στην επίθεση. Επιβεβαίωσε επίσης πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα σύμφωνα με τις οποίες ο επιτιθέμενος ήταν Γερμανός πολίτης.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν Γερμανό πολίτη που είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 14:16