Το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, το SPD, θα περάσει στην επίθεση εναντίον των αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών λαϊκιστικών τάσεων ενόψει των ευρωεκλογών, ανήγγειλε η επικεφαλής του Άντρεα Νάλες την Κυριακή.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφέστερο ποιες είναι οι αξίες που πρεσβεύουμε. Υπάρχουν πολλοί επικεφαλής κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη», κατήγγειλε η Νάλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, το ZDF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ήταν ανάμεσα στα παραδείγματα που ανέφερε.

«Είμαστε περικυκλωμένοι από αντιευρωπαίους», υποστήριξε η Νάλες και έκρινε ότι το κόμμα της κατέστησε ευκολότερο για τα ακροδεξιά, λαϊκιστικά κόμματα να αποσπάσουν ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.
Η Νάλες αξίωσε επίσης να υπάρξει σαφέστερη, πιο ρεαλιστική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, η οποία δεν θα προκύψει από την ξενοφοβία, ενώ απέρριψε τις επικρίσεις από το εσωτερικό του κόμματός της ότι βοηθάει τους ακροδεξιούς τονίζοντας λόγου χάρη ότι η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες.

«Χρειαζόμαστε έναν νόμο για τη μετανάστευση στη Γερμανία», είπε, κάτι για το οποίο το SPD μάχεται επί 20 χρόνια. «Αυτοί που χρειάζονται προστασία θα τη λαμβάνουν, και εκείνοι που δεν τη δικαιούνται πρέπει να επαναπροωθούνται ταχύτερα», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεξαχθούν από την 23η ως την 26η Μαΐου. Οι πολίτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τους 705 ευρωβουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης