Η γερμανική κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις συνομιλίες για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού αερομεταφορέα Air Berlin, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Τα σχόλια έγιναν αφού ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ κάλεσε την Lufthansa, που είναι η κυρίαρχη εταιρία στην αγορά, να αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Air Berlin, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας, λέγοντας ότι η Γερμανία χρειάζεται έναν «εθνικό πρωταθλητή» στις διεθνείς αερομεταφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εταιρίες τώρα διαπραγματεύονται. Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στο τραπέζι και δεν το καθοδηγεί αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κορμπίνιαν Βάγκνερ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάποια συγκεκριμένη κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την Air Berlin και τώρα εναπόκειται στις εμπλεκόμενες εταιρίες να βρουν μια λύση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το ενδιάμεσο δάνειο της κυβέρνησης ύψους 150 εκατ. ευρώ προς την Air Berlin. Δήλωσε ότι στόχος είναι το ποσό να είναι επαρκές προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη και συνετή λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις ξεκαθάρισε ότι πάνω από μια εταιρία πρέπει να επιδείξει ενδιαφέρον για την Air Berlin για λόγους ανταγωνισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης