Γερμανία: Η Μέρκελ επιμένει πως δεν άλλαξε την πολιτική της στο προσφυγικό

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 03:28
Γερμανία: Η Μέρκελ επιμένει πως δεν άλλαξε την πολιτική της στο προσφυγικό
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επιμένει σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο, ότι δεν ανέκρουσε πρύμναν όσον αφορά την πολιτική της έναντι των προσφύγων και των μεταναστών, δύο εβδομάδες μετά τη δήλωσή της πως εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να προετοιμάσει επαρκέστερα τη χώρα της για τη μαζική έλευση αιτούντων άσυλο πέρυσι.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) υπέστη συντριπτικές ήττες σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις τον περασμένο μήνα, τα αποτελέσματα των οποίων ερμηνεύθηκαν ως απόρριψη από τους ψηφοφόρους της πολιτικής ανοικτών θυρών της Μέρκελ έναντι των προσφύγων μόλις έναν χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης για τις ήττες αυτές, η Μέρκελ υιοθέτησε συμφιλιωτικό τόνο και σημείωσε πως εάν μπορούσε θα «γύριζε πίσω τον χρόνο πολλά χρόνια» για να προετοιμάσει τη Γερμανία για τη μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν άλλαξα την πολιτική μου, έκανα πολιτική», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Sächsische Zeitung, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

«Δεν βλέπω καμιά αλλαγή πορείας, αλλά συνεπές έργο εδώ και πολλούς μήνες», πρόσθεσε η Καγκελάριος, η οποία τόνισε ότι εργάζεται από το περασμένο καλοκαίρι πάνω «σε λύσεις οι οποίες είναι καλές για τη Γερμανία και για την Ευρώπη».

Ανάμεσα στις πολιτικές που προωθεί η Μέρκελ είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων που ωθούν στη μετανάστευση πολίτες κρατών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

Η Γερμανία χρειάστηκε εξάλλου να βάλει τάξη στη διαδικασία της διαχείρισης της μαζικής εισροής των προσφύγων, επισήμανε η Μέρκελ στη συνέντευξή της στη Sächsische Zeitung. «Ο στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί μια κατάσταση όπως η περυσινή και πράγματι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους 12 μήνες», είπε η Μέρκελ.

Κατά την Μέρκελ, ο στόχος είναι τώρα να επαναπατριστούν όσοι δεν έχουν δικαίωμα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και να υπάρξει συμφωνία για τις ποσοστώσεις ανακατανομής των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ με προσήκοντα τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 03:28