Γερμανία: Η πλειονότητα των Χριστιανοδημοκρατών πολιτικών δεν θέλει παραχωρήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 08:50
Γερμανία: Η πλειονότητα των Χριστιανοδημοκρατών πολιτικών δεν θέλει παραχωρήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες
Ηγετικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν παραχωρήσεις απέναντι στους Σοσιαλδημοκράτες, σε επίμαχα θέματα, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό, ωστόσο η πλειονότητα των Χριστιανοδημοκρατών πολιτικών που προέβησαν σε δηλώσεις, όπως και οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές, επιμένουν σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα και απορρίπτουν περαιτέρω παραχωρήσεις.

Πάντως, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν αλλαγές σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί στις διερευνητικές διαβουλεύσεις.

Οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν την κατάργηση των διακρίσεων ανάμεσα σε ασθενείς δημόσιων και ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων, βελτιώσεις στην αγορά εργασίας, όπως και ρυθμίσεις που αφορούν στην επανένωση προσφυγικών οικογενειών.

«Για όλα μπορούμε να μιλήσουμε» τόνισε σήμερα ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ. Αναφερόμενος στην περίπτωση της επανένωσης οικογενειών, επεσήμανε πως θα μπορούσε να συμφωνηθούν κανόνες για ειδικές περιπτώσεις. Διαλλακτική στάση επέδειξε και η αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Γιούλια Γκλέκνερ σε ό,τι αφορά σε ρυθμίσεις για ασφαλισμένους σε δημόσια ταμεία υγείας.

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 08:52