Γερμανία: Η πρόταση του προέδρου Βιομηχάνων για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 11:34
Γερμανία: Η πρόταση του προέδρου Βιομηχάνων για την Ελλάδα
Αναδιάρθρωση με σημαντικό «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την επεξεργασία ενός σχεδίου βοήθειας για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας, ανάλογη με την βοήθεια που δόθηκε στη Γερμανία μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας BDI, Χανς Πέτερ Καϊτέλ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag, ο κ. Καϊτέλ απέστειλε σχετική επιστολή σε κορυφαίους παράγοντες της γερμανικής βιομηχανίας. «Πρώτον, πρέπει να μειωθεί το συνολικό ύψος του χρέους της χώρας σε ένα βιώσιμο επίπεδο. Δεύτερον, η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης στο πνεύμα που λειρούργησε το Σχέδιο Σουμάν», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Καϊτέλ.

Το Σχέδιο Σουμάν - από το όνομα του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας στις αρχές της δεκαετίας του '50 - θεωρείται το πρώτο βήμα για την ενοποίηση της Ευρώπης και βοήθησε την γερμανική βιομηχανία άνθρακα να ορθοποδήσει μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πρόεδρος του BDI θεωρεί "αναπότρεπτη" την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ανάγκη να συνδυαστεί με την χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας. «Κάθε προσπάθεια για λύση, η οποία στοχεύει να αποκόψει ισχυρές ή αδύναμες χώρες από την Ευρωζώνη, θα ήταν μοιραία και επικίνδυνη και πολύ μακριά από την πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 11:42