Γερμανία: Η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων είναι αδιανόητη επί του παρόντος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 15:31
Γερμανία: Η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων είναι αδιανόητη επί του παρόντος

Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι επί του παρόντος αδιανόητα, κατά την πρόεδρο του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου.

«Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι αδιανότητα επί του παρόντος. Ανησυχώ πολύ για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Απαιτούνται περισσότερα διαγνωστικά τεστ, ιδίως για τις νέες μεταλλαγμένες μορφές του κορωνοϊού» τόνισε σήμερα Πέμπτη η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου «Marburger Bund», Σουζάνε Γιόνα, στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR2.

«Σοκάρομαι ως γιατρός όταν ακούω κάποιους να συζητούν για χαλάρωση των μέτρων, σαν να επρόκειτο μόνο για τη σωστή προστασία των ηλικιωμένων πολιτών και μετά όλα θα μπορούσαν να συνεχιστούν όπως πριν από τον κορωνοϊό. Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 60 και 79 ετών έχουν ήδη πεθάνει 11.000 άνθρωποι. Ως γιατρό με πονάει να αποδεχτώ τη μοίρα τους. Εκτός τούτου, γίνεται πολύ μικρή συζήτηση για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της μόλυνσης από τον Covid-19» πρόσθεσε η Γιόνα.

Η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του προέδρου του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ζήτησε χτες Τετάρτη από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) «να σκεφτεί τα σενάρια χαλάρωσης, επειδή το τρέχον lockdown δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 15:48