«Ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστούν με ευρύ φάσμα μέτρων: με την πρόληψη και με την επιβολή του νόμου, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, κατά τη διάρκεια Συνεδρίου για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας που διοργανώνει ο ΟΑΣΕ, του οποίου την προεδρία κατά το τρέχον έτος ασκεί το Βερολίνο.

«Οι εξτρεμιστές και οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης και της διεθνούς δικτύωσης» ανέφερε ο κ. ντε Μεζιέρ και τόνισε ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον εξτρεμισμό με τα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό να αντισταθούμε στις ιδεολογίες του μίσους. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους νέους ώστε να αντισταθούν στους μύθους των εξτρεμιστών και να τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στις κοινωνικές και τις φιλελεύθερες δημοκρατικές αξίες μας» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Ο ρόλος των νέων και κυρίως των γυναικών αποτελεί κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, με τους συμμετέχοντες να εστιάζουν στη συνεργασία με οργανώσεις νέων, με γνώμονα την αποτροπή ριζοσπαστικοποίησης, η οποία οδηγεί στον εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης