Με ισλαμιστική τρομοκρατία ενδέχεται να συνδέεται η επίθεση της Παρασκευής (25/6) στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι πέντε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της υπόθεσης ότι επρόκειτο για ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, αλλά όλα τα στοιχεία πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν ενδελεχώς», δήλωσε ο κ. Χέρμαν μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Bild, κάνοντας πάντως λόγο για «εντονότατη υποψία» προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 24χρονος Σομαλός Αμπντιραχμάν Γ. , ο οποίος έφθασε στην Γερμανία το 2015 ζητώντας άσυλο – και έχει κατ’ επανάληψη νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική –, επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο κέντρο της βαυαρικής πόλης· σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ». Η αίτηση ασύλου του έχει απορριφθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορεί να απελαθεί, καθώς τελεί υπό καθεστώς «επικουρικής προστασίας». 

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα θύματα της επίθεσης ήταν γυναίκες. Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι «δεν μπορεί για την ώρα κανείς να πει με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια, για ψυχιατρική διαταραχή ή για τρομερό συνδυασμό των δύο».

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στον τόπο της επίθεσης, με τη συμμετοχή πολιτικών της Βαυαρίας, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, εκπροσώπων της εκκλησίας, της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης