«Ούτε η Λέσβος ούτε το προσφυγικό κέντρο ούτε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας αποτελεί “περιοχή κινδύνου”», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε λόγος μετά την επιστροφή του, χθες, από την Ελλάδα να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό ή να τεθεί σε καραντίνα.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Σισιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο κρατίδιο, Τόμας Κουτσάτι, με δηλώσεις του στην “Neue Westfaelische», είχε ασκήσει κριτική στον κ. Λάσετ, λέγοντας ότι «θα περίμενε κανείς ότι ένας πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία του θα έπρεπε με την επιστροφή τους να υποβληθούν υποχρεωτικά σε τεστ ή να τεθούν σε καραντίνα», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η δήλωση είναι λάθος. Δεν επιτρέπεται να συνδέει κανείς τόσο σοβαρά θέματα με μικροπολιτικά παιχνίδια, όπως κάνει σήμερα το SPD», δήλωσε ο κ. Λάσετ, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου». Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με ανάρτησή της στο facebook, εξηγούσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβληθούν σε τεστ ο πρωθυπουργός ή η αντιπροσωπεία του, καθώς ούτε η Λέσβος ούτε το προσφυγικό κέντρο ούτε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας ανήκουν στις “περιοχές κινδύνου”».

Ο κ. Λάσετ πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, στην διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ενώ επισκέφθηκε και κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης