Γερμανία: Κατά των μαθητικών διαδηλώσεων για το κλίμα ο επικεφαλής των εκπαιδευτικών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 05:06
Γερμανία: Κατά των μαθητικών διαδηλώσεων για το κλίμα ο επικεφαλής των εκπαιδευτικών

«Παραφροσύνη» χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των μαθητών στις διαδηλώσεις της Παρασκευής για το κλίμα, χωρίς να αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες μαθήματος, ο επικεφαλής της Ένωσης Εκπαιδευτικών Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ και ασκεί κριτική στη στάση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Είναι καταπληκτικό όταν οι πολιτικοί επαινούν τις διαδηλώσεις ως πολιτική εκπαίδευση, αλλά σχεδόν κανένα κρατίδιο δεν κατάφερε να προσφέρει περισσότερες διδακτικές ώρες. Και τώρα οι απουσίες της Παρασκευής χαρακτηρίζονται πολιτική εκπαίδευση. Αυτό είναι παραφροσύνη!» δηλώνει ο κ. Μάιντινγκερ σε συνέντευξή του στη «Sueddeutsche Zeitung» και χαρακτηρίζει «αστείο» το γεγονός ότι η καγκελάριος επαινεί τη δράση των μαθητών, αν και οι κινητοποιήσεις τους στρέφονται κατά της πολιτικής της για το κλίμα.

Τονίζει, δε, ότι οι περισσότεροι μαθητές αντιλαμβάνονται πλέον τις Παρασκευές ως άδεια για απουσία χωρίς συνέπειες. «Οι διαδηλώσεις αυτές δεν είναι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις» προσθέτει και εκτιμά ως προβληματικό το γεγονός ότι το κράτος δεν εφαρμόζει την υποχρεωτική φοίτηση των μαθητών, αλλά και τη μετατόπιση της ευθύνης από το ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας στις τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 05:06