Γερμανία: Kατανομή προσφύγων στην Ε.Ε. χωρίς την ανάμιξη των κυβερνήσεων προτείνει η υπουργός Δικαιοσύνης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 23:33
Γερμανία: Kατανομή προσφύγων στην Ε.Ε. χωρίς την ανάμιξη των κυβερνήσεων προτείνει η υπουργός Δικαιοσύνης

Η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Καταρίνα Μπάρλεϊ τάχθηκε υπέρ της πανευρωπαϊκής κατανομής των προσφύγων χωρίς την ανάμιξη των εθνικών κυβερνήσεων σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Πέμπτη στην εφημερίδα «Mannheimer Morgen»: «Η κατανομή των προσφύγων θα μπορούσε να γίνει άμεσα μέσω των δήμων και των κοινοτήτων», είπε συγκεκριμένα.

Μια ανάλογη πρόταση έχει κάνει και η πρώην υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Γκεζίνε Σβαν, την οποία είχε επεξεργαστεί για λογαριασμό της Ακαδημίας για την Σοσιαλδημοκρατία, όπως ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, θα καταβάλλεται το ανάλογο κόστος της στέγασης και της ενσωμάτωσης των προσφύγων στους δήμους και τις κοινότητες και επιπλέον θα λαμβάνουν και οι ίδιοι ένα κονδύλι για τις δικές τους υποθέσεις. «Η Πολωνία, για παράδειγμα, έχει μια κυβέρνηση η οποία είναι αντίθετη με την υποδοχή προσφύγων, οι μεγαλύτερες πόλεις όμως της χώρας είναι πρόθυμες να τους δεχτούν. Σε αυτό το θέμα, βρίσκεται και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο πλευρό μας», ανέφερε επίσης η κ. Μπάρλεϊ στην «Mannheimer Morgen».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, 23:33