Γερμανία: Κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 13:28
Γερμανία: Κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Την κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, έπειτα από αυτό της AstraZeneca, αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με τα κρατίδια, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Εκτίμησε μάλιστα ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών που το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τη σύσταση της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών, αλλά θα μπορεί να χορηγηθεί και σε νεότερους, εφόσον το εγκρίνει ο γιατρός τους. Μέχρι το τέλος Ιουλίου η Γερμανία αναμένεται να παραλάβει 10 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου σκευάσματος, ανέφερε ο κ. Σπαν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας για εμβολιασμό. Μέχρι τώρα, σημείωσε, έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την α' δόση το 60% των ατόμων άνω των 60 ετών και σε κάποια κρατίδια το ποσοστό υπερβαίνει το 70%. «Μέχρι το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου θεωρούμε ότι θα έχει δοθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών η δυνατότητα να εμβολιαστούν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στα σχέδια των κρατιδιακών κυβερνήσεων για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού όσο μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού, ο Γενς Σπαν προειδοποίησε για τους κινδύνους από έναν «διαγωνισμό πολιτικής πλειοδοσίας» σχετικά με το ποιος θα ανοίξει νωρίτερα.

Όπως είπε, «χαλαρώνουμε με σημαντικά μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων από χώρες με σημαντικά υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών» και γι΄ αυτό χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. Συνέστησε μάλιστα στα κρατίδια να ξεκινήσουν μόνο με άνοιγμα εξωτερικών χώρων, καθώς, όπως εξήγησε, ο κίνδυνος διασποράς είναι τουλάχιστον δέκα φορές μικρότερος, ενώ τόνισε την ανάγκη όλα τα βήματα ανοίγματος να υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό τεστ για κορωνοϊό. «Η αυτοπεποίθηση δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε αλαζονεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 13:42