Συνομιλίες με τη γερμανική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων, την Deutsche Bahn, ανακοίνωσε ότι ξεκινά το συνδικάτο των μηχανοδηγών το οποίο με τις έξι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών ζητεί υψηλότερους μισθούς, λιγότερο χρόνο εργασίας ανά εβδομάδα και το δικαίωμα να διαπραγματευθεί μια συλλογική σύμβαση εργασίας και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον τομέα των σιδηροδρόμων όπως οι σταθμάρχες, οι εισπράκτορες, οι συνοδοί, οι διαχειριστές της κίνησης και άλλοι εργαζόμενοι της Deutsche Bahn.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του GDL αναφέρει ότι έως τη διεξαγωγή του διαλόγου δεν θα εξαγγελθούν περαιτέρω απεργίες. Το συνδικάτο των μηχανοδηγών ανακοίνωσε επίσης ότι έχει εξασφαλίσει την προσεχή Τρίτη συνάντηση με τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας.

Η Deutsche Bahn προχωρώντας σε μια μικρή παραχώρηση προς τους μηχανοδηγούς προσέφερε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο GDL στη Φρανκφούρτη στις 21 Νοεμβρίου και ταυτόχρονα διαπραγματεύσεις με το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζόμενων στους σιδηρόδρομους, το EVG. Μια αιτία της σύγκρουσης στο χώρο των γερμανικών σιδηροδρόμων θεωρείται η διάσπαση του εργατικού δυναμικού μεταξύ των δύο αυτών συνδικάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης