Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέγκε Μπράουν εκτιμά ότι είναι μη ρεαλιστικό να προστατευθούν όλοι οι ηλικιωμένοι των οίκων ευγηρίας σε περίπτωση υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού

«Στη Γερμανία, στην ευάλωτη ομάδα των ηλικιωμένων ανήκουν περίπου 30 εκατομμύρια άτομα, στα οποία διανέμονται αυτή τη στιγμή μάσκες τύπου FFP2. Απλώς δεν είναι ρεαλιστικό (όμως) να προστατεύουμε τέλεια όλους αυτούς τους ανθρώπους σε περίπτωση υψηλών επιπέδων μόλυνσης», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο «Spiegel».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπράουν αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τους οίκους ευγηρίας. «Συζητήσαμε εγκαίρως με τα ομοσπονδιακά κρατίδια για τα σχέδια υγιεινής, στείλαμε μάσκες FFP2 στους οίκους ευγηρίας και προβλέψαμε να γίνονται γρήγορα διαγνωστικά τέστ. Ωστόσο, προφανώς και δεν μπορούμε να τους προστατεύσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε ο ιός να μην μπορεί να μεταφερθεί σε αυτούς», πρόσθεσε ο Μπράουν.

«Ήδη από τον Απρίλιο, συμφωνήθηκε με τα ομοσπονδιακά κρατίδια ότι κάθε τέτοια εγκατάσταση πρέπει να εφαρμόζει ένα επαγγελματικό σχέδιο υγιεινής. Το καλοκαίρι φαινόταν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων – και στους οίκους ευγηρίας – θα σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τον Οκτώβριο (όμως) διαπιστώσαμε ότι κανένα σχέδιο δεν επαρκεί εάν ο αριθμός των λοιμώξεων στο γενικό πληθυσμό αυξάνεται πάρα πολύ», συμπλήρωσε.

«Η (δε) έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ήταν πρόβλημα ακόμη και πριν από τον κορωνοϊό. Νομοθετήσαμε πολλά για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά, αλλά πολλά δεν λειτουργούν εν μία νυκτί. Έπρεπε να γίνουν πάρα πολλά σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του κορωνοϊού», τόνισε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Der Spiegel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης