Γερμανία: Ναυάγησαν οι διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό της κυβέρνησης «Τζαμάικα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 01:48
Γερμανία: Ναυάγησαν οι διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό της κυβέρνησης «Τζαμάικα»
Σε αδιέξοδο έφτασαν οι προπαρασκευαστικές διερευνητικές επαφές για σχηματισμό τετρακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, αφότου οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις.

«Σήμερα δεν υπήρξε πρόοδος, αλλά πήγαμε προς τα πίσω, διότι αμφισβητήθηκαν στοχευμένοι συμβιβασμοί», δήλωσε αποχωρώντας ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η παράταξη επισήμανε ότι δεν ήταν δυνατό να αποδεχτεί την προκαταρκτική προγραμματική συμφωνία όπως είχε διαμορφωθεί, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με εγκατάλειψη των αρχών της. Το κόμμα προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του υιοθετώντας πολιτικές για τις οποίες δεν έχει πειστεί.

Η αποχώρηση του FDP οδηγεί σε ναυάγιο τις συνομιλίες και περιορίζει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πλέον μπορεί είτε να επιδιώξει κυβέρνηση μειοψηφίας με τους Πράσινους είτε να αποδεχτεί επαναληπτικές εκλογές.Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 01:48