Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση δίνει οριακό προβάδισμα στους Σοσιαλδημοκράτες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 04:17
Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση δίνει οριακό προβάδισμα στους Σοσιαλδημοκράτες
Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) ανέβηκε κατά μία εκατοστιαία μονάδα, ξεπερνώντας οριακά τους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σε μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, που δημοσιεύεται σήμερα στη μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το SPD, το οποίο έχει κερδίσει περίπου 10 πόντους σε δημοσκοπήσεις μετά την ανάληψη της ηγεσίας του από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έχει την υποστήριξη του 32%, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό βαυβαρικό κόμμα (CDU/CSU ή Ένωση) έχουν παραμείνει αμετάβλητα στο 31%.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε στο 11,5%, ενώ το ακροαριστερό Linke κράτησε σταθερά στο 8,5% και παρομοίως οι Πράσινοι στο 6,5%. Το υπέρμαχο των επιχειρήσεων Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) έχασε μισή εκατοστιαία μονάδα, καταλήγοντας στο 6,5%.

Το INSA διεξήγαγε τη δημοσκόπηση από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου σε δείγμα 1.933 Γερμανών και δεν έδωσε περιθώριο λάθους.

«Το SPD και η (συντηρητική) Ένωση έρχονται στήθος με στήθος τώρα, με ένα μικρό προβάδισμα για το SPD» είπε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, πρόεδρος του ινστιτούτου INSA. «Μια μεγάλη συμμαχία δεν εγγυάται πλέον αυτόματα ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα (ξανα)γίνει καγκελάριος» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 04:17